Robotické dny na platformě .NET

Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy pořádá každoročně Robotický den, který je spojen nejen s předváděním robotů, ale i mnoha robotickými soutěžemi.

Letošní Robotický den bude pořádán v Praze v sobotu 28. dubna. Pokud se chcete zúčastnit některé z vyhlášených soutěží, nabízíme vám možnost účasti na kurzech, zaměřených na programování robotů, založených na platformě Microsoft .NET Microframework. V rámci těchto kurzů se můžete hravou formou seznámit s výše zmíněnou platformou a zároveň i získat zkušenosti z praktického programování.

Pořádat se budou dva druhy kurzů: programování robota pro soutěž Minisumo a programování robota pro soutěž Stopař. Řídící programy pro oba druhy robotů budou vytvářeny v jazyce C# z vývojového prostředí Visual Studio.

Během přestávek mezi jednotlivými přednáškami kurzů na Vás čeká doprovodný program a na konci je pro všechny účastníky připravena soutěž s právě naprogramovanými roboty, která může být vítaným tréninkem pro Robotický den 2012.
Stavebnice soutěžního robota je započtena v ceně kurzu, ale kurz možné absolvovat i koupě bez robota, pouze jako posluchač.

Soutěž Stopař

Soutěž spočívá v projetí trati, vyznačené černou čárou na bílém podkladu, autonomním robotem za co nejkratší čas.

Robot Robrouk, který je v ceně tohoto kurzu, se skládá z dvoukolového podvozku s elektromotory, řídicí desky FEZ Panda II, modulu pro ovládání motorů, otočného dálkoměrného senzoru, modulu pro detekci vodící čáry a držáku napájecích článků.

Soutěž Minisumo

Náplní soutěže Minisumo je v souboji dvou autonomně řízených robotů a cílem je vytlačení protivníkova robota z kruhové arény.

Robot Netík, který je v ceně tohoto kurzu, se skládá z dvoukolového podvozku UMU-01 s elektromotory, řídicí desky FEZ Panda II, modulu pro ovládání motorů, modulu dálkoměrného senzoru, senzoru pro detekci barvy povrchu arény a držáku napájecích článků.

Datum a místo konání kurzů:

3. března 2012, Brno – Minisumo

4. března 2012, Brno – Stopař

24. března 2012, Praha – Minisumo

25. března 2012, Praha – Stopař

14. dubna 2012, Praha – Minisumo

15. dubna 2012, Praha – Stopař

Registrace bude již brzy vyhlášena na webech MSDN.com, Hobbyrobot.cz, Lanbot.cz, Robodoupe.cz a dalších, kde také naleznete doplňující a nejaktuálnější informace.