Program Robot Control

Robot Control je jednoduchý program pro chytré telefony s operačním systémem Android určený k ovládání malých robotů prostřednictvím Bluetooth.

Program Robot Control (vývoj: Wise Owl Apps, LLC) najdeme mezi aplikacemi na https://play.google.com/store , je dostupný zdarma. Po spuštění zobrazí na displeji celkem deset tlačítek, z toho šest je určeno pro směry pohybu, jedno pro zastavení a tři funkční tlačítka pro doplňkové funkce. Jediná možnost, kteru nabízí menu, je ruční zadání adresy BT ovládaného zařízení.

snimek

Kódy přiřazené jednotlivým tlačítkům jsou pevně dané. Při trvalém držení tlačítka se kód vysílá opakovaně přibližně 20x za sekundu.

vpřed                  48 ($30, znak "0")
vzad                   49 ($31, znak "1")
točit vlevo            50 ($32, znak "2")
točit vpravo           51 ($33, znak "3")
obrat vlevo            52 ($34, znak "4")
obrat vpravo           53 ($35, znak "5")
stop                   54 ($36, znak "6")
F1                     55 ($37, znak "7")
F2                     56 ($38, znak "8")
F3                     57 ($39, znak "9")

Pevně dané kódy jsou zjevnou nevýhodou, přizpůsobit se musí ovládané zařízení. V porovnání s programem Robot Bluetooth Control popsaným na Robodoupěti před časem chybí možnosti nastavení včetně pojmenování tlačítek, program je mnohem jednodušší . Nicméně má oproti němu také jednu výhodu, funguje totiž dobře především na starších telefonech (respektive starších verzích Androidu), na které se Robot Bluetooth Control nemůže naistalovat. A to je přesně ten důvod, kvůli kterému má smysl se s tako jednoduchým programem zabývat. Na nových verzích Androidu může být podle zkušeností program Robot Control nestabilní.

unnamed