Před vysvědčením na Maker Faire Prague!

Sedm aktivit, které s dětmi můžete vyzkoušet na festivalu kreativity

Druhý ročník festivalu Maker Faire Prague je světová akce pro celou rodinu. Konat se bude o víkendu 22. a 23. června 2019 na pražském Výstavišti. S dětmi si můžete užít tvořivé dílny, vlastnoručně vyrobené atrakce, soutěže a kutilské vynálezy od téměř 200 autorů!

Chystá se přehlídka téměř 200 projektů, při níž můžete žasnout nad tím, co všechno lidé ve volném čase vyrábějí. A nejvíc si to užijí děti. Co si mohou mimo jiné na festivalu vyzkoušet?

Vytvořit si „uchošťourové dělo“

Každý den bude velký skupinový workshop, při němž si můžete jednoduchých součástek vyrobit pistolku, která střílí ušní vatové tyčinky s pomocí malé (ale bezpečné) exploze. Do 13 let raději s rodiči!

Přeběhnout bazén plný superhusté tekutiny

Díky experimentu skupiny Laborky.cz si na vlastní nohy vyzkoušíte, že kráčet po vodě je možné, pokud je v ní dost škrobu a běžíte dost rychle!

Zahrát si nový sport Jugger

Kombinace fotbalu a šermu s vlastnoručně vyrobenou zbraní, které se říká poma, se bude vášnivě hrát po celé dva dny.

Sestavit si vlastního chodícího robota

Tvůrce dnes již slavného robota Ottíka, kterého staví a upravují fanoušci po celém světě, ukáže dětem, že se programování a robotiky nemusí bát.

Obdivovat kostýmy hrdinů z počítačových her
Cosplayeři, tvůrci herních a filmových kostýmů, ve velkém skupinovém workshopu předvedou, jak takový kostým vyrobit. Od Star Wars až po divoké fantasy postavy, bude se s kým fotit!

Soutěžit s vlastnoručně vyrobenými autíčky

Přihlašte se do závodu Nerdy Derby na 14metrové dřevěné dráze s autíčkem, které si sami postavíte na místě. Jinde si zase děti mohou vyrobit autíčko poháněné pastičkou na myši.

Vyrobit si vlastní sliz nebo korálkové náramky

Festival není jen o technice. Řemeslné kroužky a kreativní hry zaujmou kluky i holky.

Maker Faire je největší světová přehlídka novodobého kutilství a kreativity, která se pořádá od roku 2006 v mnoha městech po celém světě. Vstupenky na Maker Faire Prague 2019 můžete již nyní koupit v předprodeji a zapojit se tak do soutěže o 3D tiskárnu a další výhry od společnosti PRUSA RESEARCH.

Další informace najdete na webových stránkách festivalu Prague Maker Faire nebo na našem Facebooku či Instagramu.