Ovládejte robota mobilem

Řekněme, že vlastníte robota, jehož mozkem je Arduino. Určitě už vás napadlo, zkusit robota propojit s mobilem. Návodů se dá na internetu najít docela hodně. Vy ovšem chcete něco opravdu jednoduchého. Prostě aby s tím nebylo moc práce a ideálně aby to ani nestálo moc peněz 🙂

Takže jak na to? Předpokládejme, že mobil s Androidem už máte. Dále budete potřebovat nějaký bluetooth modul, který připojíte na sériový port Arduina. Je to vlastně jediná finanční investice, kterou budete muset učinit. Modul JY-MCU koupíte například na dealextreme.com za méně než 10$ (cca 190 Kč). Poštovné je do ČR zdarma. Clo ani DPH u takto malé objednávky platit nebudete. Jediné, co budete potřebovat, je trpělivost (doručení trvá cca měsíc), PayPal a trochu angličtiny, protože zmíněný obchod pochopitelně nekomunikuje v češtině. Mělo to ale být levné, ne?! 🙂

Do mobilu si stáhnete SL4A (Android Scripting Layer) a interpret Pythona. Tím máte připraveno vše, co budete potřebovat.

Přečtěte si tento návod, kde najdete celý postup podrobně popsaný, včetně příkladů v Pythonu. Stačí, když si je přizpůsobíte svým potřebám a máte hotovo. Myslím, že jednodušší už to prostě být nemůže.

Pokud někdo ovládnete svého robota podle tohoto návodu, podělte se s námi o své zkušenosti v diskuzi pod článkem! Nebo znáte někdo ještě jednodušší řešení? Sem s ním!