Maker Faire Vienna

"Atelierhaus" Akademie výtvarného umění ve Vídni16.-17.4.2016 se ve Vídni konal „Maker Faire“ (viz rámeček níže).
K vidění bylo opravdu hodně, doslova od špendlíku po lokomotívu 🙂
Já tam taky byl a tak nabízím pár fotek.

Maker Faire is the Greatest Show (and Tell) on Earth—a family-friendly festival of invention, creativity and resourcefulness, and a celebration of the Maker movement.

Part science fair, part county fair, and part something entirely new, Maker Faire is an all-ages gathering of tech enthusiasts, crafters, educators, tinkerers, hobbyists, engineers, science clubs, authors, artists, students, and commercial exhibitors. All of these “makers” come to Maker Faire to show what they have made and to share what they have learned.

Vídeňská akce předvedla na stovku „stánků“ s nejrůznějšími výtvory, a navrch ještě bonus – jednu speciální venkovní produkci, kterou si ale nechám na další článek, protože ta si opravdu zaslouží zvláštní pozornost. Byla to skvělá akce a kdybyste se k podobné nachomýtli, rozhodně doporučuji; konají se po celém světě co chvíli. V ČR bohužel zatím ne, ale třeba do Berlína, kde bude Maker Faire koncem září, není tak daleko.

Asi se nedá se stručně říct, co všechno tam bylo – protože se nedá stručně říct, co všechno znamená „Maker movement“. Trochu se to dá přiblížit jako „kdo něco dělá a nebojí se to ukázat“ (jeden z popisů je „tech-influenced DIY community“ což je česky zhruba „technikou ovlivněná komunita kutilů“). Všechno bylo zajímavé a většina stánků ukazovala něco unikátního; strávil jsem tam celý den a stejně jsem si pořádně všechno neprohlédnul. Fotografie snad aspoň trochu dají představu:


… a mnoho a mnoho dalšího, ale to se sem nevejde. Nicméně hromadu dalších fotek jsem nahrál na Rajče.

Na závěr takové rýpnutí:
A kde jsou Češi s jejich zlatýma ručičkama???