TALENTY PRO FIRMY – „T-Profi“

Víte, jak funguje 3D tisk??? Jak se vytváří mechanický model??? Už jste si naprogramovali někdy nějakou hru??? Ne?

Pak přijďte na 1. celorepublikové kolo TALENTY PRO FIRMY – „T-Profi“

O tom, že firmy potřebují kvalitní, technicky zaměřené odborníky, není sporu. Jedním z kamínků mozaiky, která má pomoci vyplnit zřetelnou mezeru v počtu a kvalitě technicky vzdělaných mladých lidí, je soutěž Hospodářské komory ČR Talenty pro firmy „T-PROFI“.

Odborná soutěž je určená pro žáky základních a studenty středních škol. Ti musí, pod dohledem odborníků z firem, ve věkově smíšených týmech společně plnit zadané úkoly s využitím speciální polytechnické stavebnice.

 „T- PROFI“ –  Talenty pro firmy

Akce se uskuteční 28. dubna 2016 od 11.00 do 16.00 hodin

v budově Aqua Palace Praha, Pražská 138, Praha Čestlice

Velmi důležité je propojení na praxi a proto se do soutěže zapojují i konkrétní zaměstnavatelé. Postupy a dovednosti, předváděné v rámci soutěže, tak mají praktické využití v konkrétních technických profesích. Tyto jsou prezentovány prostřednictvím zapojených firem a přibližují, co konkrétní technická profese v dané firmě obnáší.

Akce je otevřená pro veřejnost, vstup zdarma.

V rámci doprovodného programu představí zástupci firem rodičům, prarodičům, pedagogům, kariérovým poradcům či žákům základních i středních škol nejen své firmy, ale zejména vybrané technické profese a obory, jako např. IT technologie, 3D tisk, výpočetní technika a další…

Po celou dobu je pro účastníky připraven bohatý doprovodný program, kde si budete moci vyzkoušet svou zručnost prostřednictvím testů zručnosti nebo si zkusit programovat, podívat se jak funguje 3D tiskárna, poslechnout si IT holky z Czechitas anebo si pohrát s malou robotikou a mechanickými modely.

Domovská stránka soutěže

V případě zájmu kontaktujte:

Mgr. Petru Soukupovou
(soukupova@komora.cz)
T: 724 613 973