Arduino Day / Arduino den 2020 @ MFF UK

For English, press two

ZRUŠENO!

Vzhledem k aktuální situaci byly na základě Mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví MZDR 10666/2020-1/MIN/KAN a na základě rozhodnutí rektora UK zrušeny veškeré veřejné akce s předpokládanou účastí nad 100 osob. Oznamujeme tedy, že Arduino Den 21.3.2020 se NEKONÁ.

S ohledem na situaci nedokážeme nyní říct, kdy a jak bude možné podobné akce pořádat. Dá se očekávat, že toto opatření bude v platnosti nejméně 2 týdny, spíše déle. Počítáme však s tím, že až bude možné a bezpečné takové akce opět realizovat, Arduino den zorganizujeme.


Zapište si do kalendářů – 21.3.2020 bude další Arduino Den a jako už tradičně, uspořádáme ho opět na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy.

Arduino Day je „narozeninová oslava“ platformy Arduino. Náš program v Praze bude zahrnovat více paralelních aktivit – přednášky, workshopy, dema a také bude možné předvést vlastní práci („show-and-tell”). Vhodné pro začátečníky i pokročilé.

Kromě Arduina jsou na programu i další platformy (Micro:bit, ESP32 atd…) a nebude to také jen o robotech – k vidění budou nejrůznější věci s použitím Arduina a podobných modulů. Pro veřejnost je akce volně přístupná, samozřejmě budeme mnohem raději, když se zúčastníte aktivně a sami něco přinesete a předvedete.

Pokud se k nám chcete připojit a máte co říct nebo předvést, přihlaste se nám tady: online formulář

Další detaily budeme postupně doplňovat. Pro představu si můžete prohlédnout loňský ročník.

Další kontakty: Zde ve fóru, nebo email: hobbyrobot@email.cz nebo david.obdrzalek@mff.cuni.cz.


Based to the situation, with accordance to the Ministry of Health Extraordinary Measure – Ban for both public and private events with more than 100 people MZDR 10666/2020-1/MIN/KAN, we hereby announce that Arduino Day on March, 21 2020 in Prague IS CANCELLED.
It is expected this measure will be in effect at least for 2 weeks, most likely longer. When such activities will be safe to organize again, we will make the Arduino Day so stay tuned.

Since 2016, we organize the Arduino Day as part of the international celebrations. This year, the Arduino Day will be held on March, 21 and we will run it here at the Faculty of Mathematics and Physics, Charles University in Prague again.

Organizers: Charles University, Robonika, Hobbyrobot.

Our program will contain more activities, run in parallel – lectures, workshops, demos and also your own work – „show-and-tell“. The event is for beginners as well as for advanced users. You do not have to stick only to Arduino, it is possible to present (and learn about) other platforms too (Micro:bit, Raspberry Pi, Beaglebone atd…). Also, you can show any project type, not only robots. The event is free open for public.

Stay tuned, more details will be here soon.

Although the event will be mostly busy with locals, we still welcome foreign guests. Also, nearly everyone speaks English here around so don’t be afraid about the language.

Date and place:

March 21, 2020 10am-5pm
MFF UK, Malostranské náměstí 25, Praha 1
entrance free

Preliminary programme:

Please see above for more detailed version in Czech
official opening: 10am
LECTURES / PRESENTATIONS
SHOW AND TELL
WORKSHOPS
DEMOS
DISCUSSION / PANEL
ASK THE ARDUINO EXPERT
official end: 5pm

(but afterwards, you can discuss & show for however long and wherever you like 😉 )

Contacts: Here in the forum, by email: hobbyrobot@email.cz or david.obdrzalek@mff.cuni.cz.