Robot Arena 2 – bitvy robotů

Jiź před delší dobou jsem narazil na postarší hru Robot Arena a vzhledem k tomu že je velice povedená, tak jsem se rozhodl se s vámi o ni podělit. Její náplní je vyzkoušení si virtuálních soubojů robotů v aréně.

V Robot aréně se stanete důmyslným konstruktérem. Za úkol máte sestrojit co nejkonkurenceschopnější stroj a vyslat jej do bitvy proti ostatním robotům. Bitva probíhá v sedmi různých arénách, které jsou plné nástrah a pastí jako jsou např.: vystřelovací plošiny, nastražené plamenomety atd.

Nejzajímavější je ale právě stavba robotů. Pomocí jednoduchého a přehledného uživatelského rozhraní si jednoduše postavíte robota osazeného širokou škálou zbraní dle svých představ.

Začnete navrhnutím šasi a poté pokračujete jeho osazením všech komponent, od motorů a akumulátorů po písty pro vystřelovací mechanizmy, zbraně a řídící jednotku.

Dále všechny komponenty spojíme s řídící jednotkou a namapujeme si jednotlivé klávesy pro ovládání mechanismů robota.

V posledním kroku si robota obarvíme, polepíme samolepkami a doladíme design. Přece nechcete ve hře potkat stejně vypadajícího robota. 🙂

Tak a teď už si můžete robota otestovat před bitvou na pár překážkách v testovací místnosti.

Jestli byla stavba nejzajímavější tak teď přijde nejzábavnější část – samotná bitva.

Můžete hrát, jak proti CPU, tak proti reálným protivníkům po síti. Druhá z možností je ale zdaleka zajímavější, protože až teď v reálné bitvě se teprve ukážou, všechny slabá místa vašeho robota.

Vzhledem k stáří hry už se komunita moc nerozvíjí a tudíž není mnoho hráčů. Ale pokud by se Robot Arena komukoli z vás líbila, nebo by si jí chtěl vyzkoušet, budu mu rád důstojným protivníkem. Svoji výzvu mi prosím oznamte do komentářů pod článkem a pokud by se nás našlo dost není problém přichystat turnaj 🙂 .

Více informací na oficiálních stránkách hry.

Video ze hry například zde.