CES: 2012

Dnes odstartoval největší veletrh spotřební elektroniky, tradičně pořádaný začátkem ledna. A po další tři dny na něm nejznámější firmy budou představovat své novinky pro rok 2012. Kromě hlavních hitů, „chytrých“ televizorů, tabletů a mobilů, zde bude jistě k vidění i několik inspirujících hraček.

CES neboli Consumer Electronics Show je každoročně hlavní akcí, na níž se představují hlavní a nejzajímavější produkty spotřební elektroniky pro nastávající rok. Zároveň jsou s tímto veletrhem spojeny i osobní prezentace některých z největších osobností IT. Letos probíhá od 10. do 13. ledna a tradičně v Las Vegas.

První video, které jistě nadchne nejednoho robotika, natočili redaktoři Živě.cz přímo na veletrhu. Je v něm vidět dálkově ovládané autíčko a vrtulník, což dnes není nic tak zvláštního, ovšem obě tyto hračky jsou ovládány přes iPhone nebo iPad s přenosem obrazu. Ve videu jsou hezké záběry uživatelského rozhraní aplikace. Řekl bych, že by to mohla být velice zajímavá alternativa ke stávajícímu quadrocopteru od Parrotu AR Drone.

První zprávy z CESu se týkají především ultrabooků a definitivního odchodu Microsoftu z veletrhu. Zpravodajství z veletrhu najdete na technologických serverech Zive, Mobilmanie a Technet. O robotických zajímavostech se samozřejmě dočtete u nás na Robodoupěti.

A zde je seznam firem, které na letošním CES prezentují robotiku.