Náhled do budoucnosti

To, že Microsoft vyvíjí a dodává operační systém Windows, ví asi každý. Kromě toho produkuje řadu více či méně známých produktů – kancelářský balík Office, vývojové studio Visual Stduio, herní konzole Xbox atd. Ale to, že Microsoft provozuje výzkumné laboratoře pro vývoj budoucích technologií, již tak známé není. Některé technologie si zde blíže představíme.

Celý článek naleznete zde na zive.cz. Velice zajímavé je využití technologií, na kterých funguje i herní ovladač Kinect, pro spoustu experimentů od 3D obrazu až po rozšířenou realitu. Mezi další experimenty patří neuvěřitelná 3D tiskárna pracující s různými materiály, konečně pořádné přenášení poznámek do počítače a spousta dalšího, co není pro oči veřejnosti.

Některé tyto technologie budou určitě – dříve nebo později – běžně k mání. Jejich využití v robotice si dokážu velice snadno představit. Například u kamery Kinect, která bývala chloubou výzkumných laboratoří a nyní je to snad nejlevnější 3D senzor na trhu. A nejen to… Ale na bližší seznámení se těšte na sérii článků o Kinectu v robotice.