SnailShop – novinky k 11. 6. 2014

Další várka novinek, které vám hodně zjednoduší a urychlí konstruování a stavbu strojů a přístrojů.

Serva Vigor
Lineární mikroservo VS-19 je v prodeji. Recenze ve starším článku.

Servo Vigor VS-19

Koncové spínače
Mechanický koncový spínač s indikační LED
Optický koncový spínač (optická závora) s indikační LED

Termočlánky a zesilovače
Termočlánek s opletením skleněnými vlákny, použitelný do teploty 500°C

thermocouple-type-k-glass-braid-insulated
Zesilovač pro termočlánky s 1-wire interfacem
Zesilovač pro termočlánky s SPI interfacem
Zesilovač pro termočlánky s analogovým výstupem

Užitečné drobnosti od Adafruitu
Tlačítkový vypínač napájení pro nepájivé pole
TXB0104 obousměrný čtyřkanálový převodník logických úrovní


USB rozdvojka z A na mini-B a mikro-B
USB redukce z micro-B na panelovou zásuvku B, vhodná k vyvedení USB na panel například z Raspberry Pi nebo z Arduina Leonardo při zabudování do krabice.

Perma-Proto
Novotvar Perma-Proto vznikl zkrácením slovního spojení Permanent Prototype – trvalý prototyp. Firma Adafruit tak označuje plošný spoj identického rozložení otvorů a spojů, jako má nepájivé pole. Umožňuje přenést zapojení obvodu z nepájivého pole do trvalejší a především mechanicky odolnější formy, aniž by bylo třeba cokoli upravovat nebo navrhovat a vyrábět specializovaný plošný spoj. Nabízíme Perma-Proto ve variantě univerální velikosti čtvrtinové, poloviční a plné nebo s potiskem a konektorem speciálně pro Raspberry Pi.

Světelný nápis
Atraktivní projekt demonstruje setrvačnost lidského oka. Obsahuje osm RGB LED, takže lze vytvářet i barevné nápisy. Dodává se jako kompletní sada součástek, vyžaduje osazení plošného spoje a drobnou montáž. Ke stažení je editor obrázků či nápisů, k počítači se připojuje přes USB port.

minipov-4-kit-diy-full-color-pov-and-light-painting-kit

Modul BT klávesnice
Tento bezdrátový modul lze konfigurovat jako externí klávesnici a myš pro PC – interface je buďto 12 logických vstupů nebo vstup asynchronních sériových dat (UART). Lze použít ke konstrukci atypického vstupního zařízení pro PC, tablet nebo mobilní telefon. Možné aplikace zahrnují ovládání her z vlastní herní konzole, ovládání speciální aplikace s omezením množiny vstupních dat (hlasovací zařízení), nožní spínač pro situace, kdy máme obě ruce zaneprázdněné, třeba při ovládání programátoru či zapnutí a vypnutí kamery, přenos výsledků při soutěžích, také při sběru dat můžeme naměřené hodnoty přímo vpisovat do tabulky.  A další možnosti mě nepochybně vůbec nenapadly.

bluefruit-ez-key-12-input-bluetooth-hid-keyboard-controller