SnailShop – novinky k 7. 5. 2014

Abychom usnadnili zákazníkům orientaci v e-shopu, zahájili jsme rekonstrukci jeho menu. První vlaštovkou je rozčlenění sortimentu Picaxe a Arduino do samostatných hlavních kategorií (dříve bylo obojí součástí kategorie Elektronika).

Konstrukční profily Item
Všechny profily Item je možné objednávat přesně nařezané v délkce od 20 do 1000 mm.

DC/DC měniče
Kategorie byla rozdělena do tří podkategorií – měniče zvyšující, snižující a univerzální. Vzhledem ke značné oblibě těchto užitečných modulků byl do nabídky zařazen kompletní sortiment firmy Pololu. V nabídce jsou měniče s pevným napětím 3,3 V, 5 V, 6 V, 9 V, 12 V a 24 V a také měniče nastavitelné v různém rozsahu. Podle typu dodají proud od 200 mA až po více než 7 A. Za zmínku stojí i zvyšující měniče napájené z jednoho článku, které pracují od napětí 0,5 V nebo 0,8 V.

Dále univerzální měniče, které poskytují například často žádených 5 V z napětí vyššího i nižšího, takže zařízení je možné napájet baterií složenou ze 4 článků, čili napětím od 3,2 V do 7 V.  Moduly DC/DC měničů lze použít například při vývoji, při experimetech na nepájivém poli i ve finální konstrukci.

Drivery krokových motorů
Pololu rozšiřuje sortiment modulů pro řízení krokových motorů, kompatibilních s klasickým modulem s obvodem A4988 od Allegra.
Modul s DRV8825 od Texas Instruments nabízí vyšší proud – 1,5 A na fázi (2,2 A s přídavných chlazením)  a mikrokrokování až na 1/32 kroku
Modul s DRV8824 od TI je určený pro nižší proud  – 0,75 A na fázi (1,2 A s přídavných chlazením), umožňuje díky většímu odporu snímacích rezistorů jemné mikrokrokování i při nižším nastaveném proudu
Modul s DRV8834 od TI je určený pro nízkonapěťové aplikace – napájení motorů může být v rozsahu 2,5-10,8 V při proudu fází 1,5 A (2 A s přídavných chlazením)

CNC stroje
Konstruktérům malých CNC strojů nabízíme gShield (grblShield) od firmy Synthetos, určený ke spolupráci s Arduinem GRBL. Shield obsahuje drivery pro 3 krokové motory s obvodem DRV8818 a konektory pro připojení koncových spínačů. Spolu s Arduinem GRBL tvoří základní jednotku pro ovládání  tříosého CNC stroje – soustruhu, frézky, gravírky, tepelné řezačky, vrtačky, případně 3D tiskárny.

gShield V5

gShield V5